Данас сунчано и топло, до 35 степени: Јул најтоплији месец у историји 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”             

 
Данас сунчано и топло, до 35 степени: Јул најтоплији месец у историји
Trenutno na sajtu: 400       |       Podeli:
14.08.2021 | 0 коментар(а)



У Србији ће данас бити претежно сунчано и веома топло. Ветар ће бити слаб, променљив, на планинама умерен, повремено јак, североисточни.
Данас сунчано и топло, до 35 степени, Фото: ГЗС

Јутарња температура од 13 до 20 степени Ц, највиша дневна од 33 до 35 Ц, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Чачку ће бити претежно сунчано и веома топло. Ветар слаб, јужних праваца. Јутарња температура од 17 до 20 Ц, највиша дневна око 34 Ц.

Према прогнози за наредних седам дана, у Србији се до понедељка очекује претежно сунчано и натпросечно топло са највишом температуром у већини места од 35 до 37 Ц.

Захлађење са кишом и пљусковима са грмљавином које ће у уторак ујутру и пре подне захватити северне и западне пределе Србије, до краја дана и у среду ујутру и пре подне ће се проширити и на остале крајеве.

У среду средином дана постепено разведравање, а затим до краја периода претежно сунчано. Температура у мањем порасту, али у оквиру просечних вредности за ово доба године.

На свету је прошлог месеца оборен велики рекорд - јул је био најтоплији месец икада измерен у историји, према подацима које је данас објавила америчка Национална агенција за истраживање океана и атмосфере (НОАА).
"Јул је обично најтоплији месец у години на свету, али је јул 2021. био најтоплији тај месец икада забележен", саопштио је Рик Спинрад, директор НОАА, пренео је НБЦ Њуз.

 

 

 

ГЗС / Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vreme srbija cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.949.826 посета
Тренутно на сајту: 401 посетилац(a)