Батковићи из Прибоја већ две године заредом узимају златне медаље на Сеоским играма 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Батковићи из Прибоја већ две године заредом узимају златне медаље на Сеоским играма
Trenutno na sajtu: 278       |       Podeli:
07.09.2021 | 0 коментар(а)



Прибој – Након пет месеци такмичења завршена је трећа сезона Сеоских игара Спортског савеза Србије

спектакуларним републичким финалом које је одржано на теренима комплекса “Школарац” у Убу. Најпре у 24 општине, а затим и на регионалном нивоу, осам најбољих екипа из целе Србије одмериле су снаге у великом финалу у десет дисциплина.

Само отварање такмичења организовано је на стадиону “Жозе Мурињо” на “Школарцу”, а отпочело је дефилеом финалиста: Батковићи Прибој, Грљан Зајечар, Kљајићево Сомбор, Милочај Kраљево, Милошевац Велика Плана, Мијатовац Ћуприја, Поцерски Причиновић Шабац и Рудна глава Мајданпек.

Отварању су присуствовали председник општине Уб Дарко Глишић, заменик председника општине Уб Драган Јовановић Џајић, градоначелник Шапца Александар Пајић, председник скупштине града Шапца Немања Пајић, заменик председника општине Ћуприја Владимир Васиqевић, председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас и секретар ССВ Младен Стојшин, председник Спортског савеза општине Уб Небојша Живановић и секретар СС Уб Дејан Максимовић.

“Пожелео бих добродошлицу такмичарима у нади да ће свако од вас остварити свој циљ који је поставио за себе пре него што је полазио на Уб на Сеоске игре. Надам се и да ћете понети лепе успомене са овог такмичења и да ће вам Уб остати у лепом сећању”, поручио је председник општине Уб Дарко Глишић.

Финале Сеоских игара ССС отворио је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

“Желим да поздравим све госте и такмичаре, а посебно домаћине из општине Уб као и Спортског савеза општине Уб који су на једном од најлепших спортских комплекса у Србији прихватили да организују републичко финале Сеоских игара Спортског савеза Србије на највишем нивоу. Велика је част што финале акције Спортског савеза Србије можемо да одржимо управо на овом месту. Желим такмичарима да се боре за своју екипу, за своје село, фер и спортски и да се сви лепо дружите и проведете. Живела Србија”, рекао је Штефанек налон чега су балони у боји српске тробојке пуштени у ваздух.

Уз сваку екипу пошли су и представници територијалних спортских савеза који су током два дана били уз своје екипе и бодрили их. Предивни волонтери, млади људи из Уба, током три дана угостили су екипе, упућивали их у распоред такмичења и помогли читаву организацију, а будно око људи из општине Уб и Спортског савеза општине Уб побринули су се да такмичари имају најбоље могуће услове.

Првог такмичарског дана одиграни су шах мечеви, а победник ове дисциплине била је екипа Батковића, као и футсал и одбојкашке утакмице групне фазе. Затим је одржана дисциплина скок у даљ из места, а најбољи резултат остварила је екипа Милочаја из Kраљева. У надвлачењу штапа прво место је изборио такмичар Милочаја. Kамен са рамена најдаље је бацио представник Батковића. Традиционална дисциплина надвлачење конопца и овога пута привукла је велику пажњу, а љута борба водила се и у групама, а у финалу Милочај је био бољи од Милошевца. Тако је завршен први такмичарски дан. Другог дана добили смо победнике у одбојци и фудбалу, а у обе дисциплине то су били Батковићи. Народно рвање одржано је у три категорије, а бодови су се збрајали и добијен је екипни пласман, а најснажнији и најспретнији су били Батковићи, другопласирани Грљан, а треће место заузео је Поцерски Причиновић. У дисциплини обарање руку победа је припала Батковићима који су у борби за прво место савладали Грљан. Последња дисциплина захтевала је брзину и спретност на полигону. Па су тако најбољи екипно (мушки и женски такмичар) били такмичари Грљана, другопласирани је био Мијатовац, док је треће место освојила екипа Поцерског Причиновића.

Након сабраних бодова из свих дисциплина екипе су оствариле следећи пласман:

1. Батковићи Прибој

2. Милочај Kраљево

3. Грљан Зајечар

4. Милошевац Велика Плана

5. Поцерски Причиновић Шабац

6. Kqајићево Сомбор

7. Мијатовац Ћуприја

8. Рудна Глава Мајданпек

Пехаре и медаље уручили су председница Скупштине општине Уб Ивана Николић, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, а златне медаље и шампионски пехар уручио је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек екипи Батковића, који су одбранили прошлогодишњу титулу шампиона Сеоских игара. Kако је за Батковиће већ обезбеђена главна награда – рукометни терен за 2020. годину, ове сезоне терен ће бити изграђен од стране Спортског савеза Србије у селу другопласиране екипе – Милочај.

“На овај начин Спортски савез Србије жели да побољша спортску инфраструктуру у што више села у Србији. Овај пројекат је намењен младима, да очувамо нашу традицију, да се што више баве спортом уз дружење. Зато наредне године желимо да још више омасовимо овај пројекат”, закључио је Штефанек.

Учешће у пројекту Сеоских игара Спортског савеза Србије узело је више од 2.500 такмичара. Најмлађи такмичар имао је управо 14 година, а најстарији 67 година.

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIBOJ TAKMICENJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.020.642 посета
Тренутно на сајту: 278 посетилац(a)