Počeo „Hajduk fest”: Pripremu hajdučkog ćevapa u Dragačevu ni pljusak nije uspeo da poremeti 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Počeo „Hajduk fest”: Pripremu hajdučkog ćevapa u Dragačevu ni pljusak nije uspeo da poremeti
Trenutno na sajtu: 375       |       Podeli:
01.07.2023 | 0 коментар(а)



Lučani - U najpoznatijoj dragačevskoj varošici Guči danas se održava „Hajduk fest” takmičenje u spremanju tradicionalnog hajdučkog ćevapa.



„Ove godine u pripremi hajdučkog ćevapa učestvuje devet ekipa, pored domaćih imamo i jednu ekipu koja je stigla iz Poljske kako bi se oprobala u spremanju ovog tradicionalnog specijaliteta", rekla je za GZS Aleksandra Mitrović direktorka TO Dragačevo Guča.

Dragačevac Cane Mišović učestvuje na brojnim kulinarskim manifestacijama, sa svojom ekipom danas je odlučio da se takmiči i u pripremi hajdučkog ćevapa karakterističnog za njegov kraj.

 Cane Mišović


„Uveče sastavimo sve sastojke da bi danas imali za nas, imamo tu našu ekipu tu smo pre svega zbog druženja, a najbolji neka pobedi", kaže takmičar Mišović.
Pored onih koji su vešti u pripremi ovog specijaliteta i grupa mladih ljudi iz Dragačeva odlučila se da se ove godine po prvi put oproba u pripremi ovog jela, i kako sami kažu u jakoj konkurenciji.

„Za pripremu treba malo više vremena, on zahteva neku detaljniju obradu nego ovaj običan ćevap koji se brže sprema. Nemamo neki tajni sastojak, više smo kupili pričeod starijih koji su pripremali ranijih godina", rekao je Aleksandar Tadić, takmičar.

Takmičari iz Poljske svojim učešćem potvrdili su da turisti iz svih krajeva svega vole dragačevsku varošicu tokom cele godine.

Martin Hakuša

„Videli smo na instagramu najavu za ovu manifestaciju i došli smo da se oprobamo, ali ipak kuvamo i naš poljski specijalitet za svaki slučaj", rekao je Martin Hakuša.

Da i ova manifestacija u Guči ne može da prođe bez zvuka trube pobrinuli su se orkestari Dejana Jevđića, Marka Gligorijevića i Dragana Pavlovića.

„Guča je mesto u kojima nas obuzmu posebne emocije, ovde se uvek setimo nekih svojih početaka koji su bili pre više od 20 godina. Hajdučki ćevap još nisam probao, ali verujem da je i om vrhunski", rekao je majstor trube Dejan Jevđić.


Sve posetioce večeras od 20 časova na bini Kulturnog centra očekuje koncert Ane Bekute.

GZS





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti lucani guca hajduk cevap

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.475.123 посета
Тренутно на сајту: 374 посетилац(a)