Крај Другог светског рата у Ивањици: СУБНОР нема ништа, а четници само рачун за струју 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Крај Другог светског рата у Ивањици: СУБНОР нема ништа, а четници само рачун за струју
Trenutno na sajtu: 405       |       Podeli:
06.04.2022 | 0 коментар(а)



Чачак – Савез удружења бораца народноослободилачког рата општине Ивањица обавезан је решењем Привредног суда у Чачку
Ивањица Фото: ГЗС

да плати глобу од 20.000 динара због привредног преступа из Закона о рачуноводству и 3.000 на име трошкова судског поступка, а одговорно лице СУБНОР – а приде 5.000 динара. Пре овог решења, суд је пресудом од 24. фебруара ове године оставио дужнику 15 дана да изврши плаћање, а пошто СУБНОР као правно лице то није учинио одрђена је принудна наплата извршењем на целокупној имовини Удружења.

Питање је, међутим, како ће се и то завршити јер СУБНОР у пословним књигама нема податке о имовини и обавезама, а већ је био осуђиван због привредних преступа.

Иначе, из пресуде у коју је ГЗС имао увид, на суђењу одржаном 24. фебруара, Основно јавно тужилаштво у Чачку теретило је ивањички СУБНОР да, мимо законске обавезе, није доставио Агенцији за привредне регистре изјаву да удружење бораца у 2018. години није имало пословних активности.

Тако се, на неки начин, Други светски рат у Ивањици завршио без победника. Партизани, ево, по својим књигама, немају нигде ништа. Нису боље, изгледа, прошли ни четници. У средишту Ивањице 2003. године подигнут је споменик генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу, команданту Југословенске војске у отаџбини, који је 1893. рођен у овој варошици. А поред тог мермерног белега и спомен дом као четничка задужбина, где су прошле године криомице упали лопови и данима крали струју рударећи криптовалуту, па тако направили трошак од више милиона динара.

Гледано са данашњег одстојања и једнима и другима је било боље да се пре 82 године нису сукобљавали међу се, већ да су седели поред шпорета и чекали док олуја прође.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.390.261 посета
Тренутно на сајту: 406 посетилац(a)