Чачанка тврди да су јој дали погрешну другу дозу вакцине: у току провера да ли је дошло до пропуста или административне грешке 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              Zbog radova u tunelima Savinac i Šarani obustavlja se saobraćaj u levoj tunelskoj cevi              Danas je Međunarodni dan porodice              Pred nama varljivo majsko vreme             

 
Чачанка тврди да су јој дали погрешну другу дозу вакцине: у току провера да ли је дошло до пропуста или административне грешке
Trenutno na sajtu: 236       |       Podeli:
07.04.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Током вакцинације у чачанском Дому културе, Снежана Ћировић доживела је непријатну ситуацију када је,
Фото:Илустрација, РИНА

како тврди, као другу дозу уместо кинеске „синофарм“ примила америчку „фајзер“ вакцину, преноси агенција РИНА.

„Предала сам папир на ком је писало да је прва доза била вакцина кинеског произвођача. Након што сам примила другу, обукла се и кренула кући погледала сам у папир на ком је писало да је друга америчка. Вратила сам се и питала о чему се ради, а онда схватила да су сестре погрешно одрадиле имунизацију“, рекла је за РИНУ Снежана.

Ова Чачанка, како каже, нема никакве симптоме али је уплашена за своје здравље због ове ситуације која јој се догодила.

„Сада не знам да ли сам ревакцинисана или не, пијем лекове за срце, па се плашим како ће утицати на те здравствене проблеме које имам. Пропратићу симптоме, а можда се и обратити психологу“, изјавила је Снежана.

Директор Дома здравља у Чачку, др Александар Пајовић, потврдио је да се током вакцинације десио пропуст и да ће бити утврђено због чега се то десило.

„Обавештен сам да једна суграђанка сумња како је уместо једне, примила другу вакцину. Радници су одмах позвани на разговор и дали су изјаве. Остаје да се потврди да ли је заиста дошло до грешке у имунизацији и ако јесте због чега, или се ради о административном пропусту. У току је провера и за кратко време ћемо имати праву информацију. Не бих за сада тврдио ни једно, ни друго док не испитамо читаву ситуацију“, рекао је др Пајовић.

Шта каже струка?

Епидемиолог Аксентије Тошић истиче да оваква ситуација није уобичајена, али да су се током вакцинације у другим деловима Србије догађали идентични случајеви.

„Испратили смо те ситуације, нико од пацијената који су примили две различите дозе вакцина није имао апсолутно никакве здравствене проблеме. Уколико је дошло до пропуста и утврди се да је Чачанка примила „фајзер“ уместо „синофарма“ неће бити потребе да се поново вакцинише, пратићемо формирање њених антитела“, нагласио је др Тошић.

РИНА/ГЗС




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Cacanka primila pogresna doza vakcina epidemija virus korona imunizizacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.087.347 посета
Тренутно на сајту: 237 посетилац(a)