Todorović: Fabrika novog nemačkog investitora gradiće se u Industrijskoj zoni u Preljini na 11 hektara, zapošljavaće 800 radnika, zahvaljujući podšci predsednika Vučića izabrali su baš Čačak 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Todorović: Fabrika novog nemačkog investitora gradiće se u Industrijskoj zoni u Preljini na 11 hektara, zapošljavaće 800 radnika, zahvaljujući podšci predsednika Vučića izabrali su baš Čačak
Trenutno na sajtu: 336       |       Podeli:
13.06.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je obavio završne razgovore sa nemačkim investitorom,



čiji su predstavnici tokom jučerašnjeg popodneva boravili u Čačku kako bi se dogovorili oko još nekih detalja, kazao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

„Razgovori sa nemačkim investitorom traju veoma dugo, u pitanju je automobilska industrija, naravno proizvodnja, ali osim što proizvode oni projektuju i plasiraju, a reč je o visokotehnološkoj firmi. Uz ogromnu podršku predsednika republike oni su odabrali Čačak. Ovaj industrijski gigant će se graditi na 11 hektara, na 60. 000 kvadrata proizvodnog i poslovnog prostora i to u nekoliko faza. Očekujemo da se zaposli oko 800 radnika”, kazao je Todorović.

On je istakao da su predstavnici ove firme posećivali Čačak u nekoliko navrata u prethodnih par godina I zajedno sa predstavnicima grada obilazili srednje škole, fakultete kao i da su veoma zadovoljni što je uvedeno dualno obrazovanje.

„Oni će na tržištu rada ali I na fakultetima tražiti radnu snagu i naravno kroz doškolovavanje što u Čačku, što u Nemačkoj stvarati novu vrednost ali i kvalitetne visokoobrazovane ljude koji će se baviti tim značajnim poslom. Za početak u narednih nekoliko meseci otvoriće firmu ovde u Čačku i primiti oko 20 inženjera koji će postaviti sistem. Na jesen se očekuje postavljanje kamena temeljca, a već sledećeg leta prisustvujemo otvaranju ove velike fabrike što će značiti mnogo, ne samo za naš grad, već i za čitavu Srbiju, jer je reč o zaista fenomenalnoj kompaniji”, zaključio je gradonačelnik Todorović.

On je precizirao da je lokacija na kojoj će se graditi fabrika nemačkog investitora Industrijska zona u Preljini.

Opširnije večeras u Dnevniku zapadne Srbije koji se emituje od 21.00 čas na Moja TV i to na 653 ili 244 kanalu kablovskog operatera Supernova, kao i na 450 kanalu SBB operatere. Takođe, u istom terminu DZS se emituje i na televiziji Telemark i TV GM.

 

 

Glas zapadne Srbije

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak fabrika investitor gradnja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.478.306 посета
Тренутно на сајту: 337 посетилац(a)