Braunović: Obnovljena šumska kuća ponos ravnogorskog kraja 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Braunović: Obnovljena šumska kuća ponos ravnogorskog kraja
Trenutno na sajtu: 450       |       Podeli:
15.05.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac, Ravna Gora – Šumsku kuću na Ravnoj Gori koja je godinama propadala sagradili su seljaci pre više od pola veka.



Nebrigom pojedinaca zarasla je u krš i korov i počela da se ruši a onda je posle pisanja medija obnovljena po nalogu „Srbija šuma“. Ovo prelepo mesto koje će okupljati brojne ljubitelje prirode svečano je otvorio Igor Braunović.

foto: GZS

„Nisam ni znao da ova kuća ovde postoji da tu priču nisu mediji izneli u javnost, to nije smelo da se dozvoli ali eto uspeli smo da je obnovimo. Bila je ruinirana i nećemo sebi dozvoliti tako nešto, Srbija šume gazduje narodnom imovinom, državnom šumom. Nećemo dozvoliti da se Srbi dele kao nekada, imalo je mnogo njih što su proganjani i proterani pod komandom Đenerala došli su ovde da se odupru okupatoru. Ovde će stajati jedna tabla ‘Srbija šume’ kao podsećanje da ovo mesto nije zaboravljeno“, rekao je Igor Braunović direktor „Srbija šume“.

Direktor Srbija šuma otvorio Šumsku kuću na Ravnoj Gori, foto: GZS

Braunović naglašava da je u proteklih deset godina dosta ulagano u šumske kuće širom Srbije i da će se na njihovvom sređivanju raditi i dalje.

„Ovde ima tri apartmana, ostalo je da se priključi električna energija pa će na ovo mesto moći da dođu brojni gosti iz preka i daleka, da odmore, prespavaju, uživaju u prelepoj prirodi. Sredili smo i oko kuće, uradićemo još tako da će ovo biti jedno mesto za ponos svima nama“, kaže direktor „Srbija šuma“.

Inače, Šumska kuća na Ravnoj gori nalazi se u neposrednoj blizini Crkve „Svetog Đorđa“ na jednom od najlepših i najčistijih predela Srbije, obraslih i bogatih najkvalitetnijom bukovom šumom.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


RAVNA GORA SUMSKA KUCA DIREKTOR

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.888.271 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)