Све учесталији пожари на отвореном, казне иду до 200.000 динара 


Danas promenljivo oblačno i toplo sa lokalnom pojavom kiše              Preventivne preglede obavilo više od 23 hiljade građana Srbije              Tokom proteklog vikenda na putevima u Srbiji stanje bezbednosti saobraćaja značajno pogoršano              Požar na deponiji Duboko ugašen na površini većoj od 70 odsto, u toku aktivnosti na gašenju žarišta              Vučić - Grupa građana je dobila ogroman novac da ruši Čačak i Todorovića              Od danas se smeće iz Čačka odvozi na kraljevačku deponiju             

 
Све учесталији пожари на отвореном, казне иду до 200.000 динара
Trenutno na sajtu: 335       |       Podeli:
25.07.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Топлотни талас назван Луцифер који је погодио европски континент није заобишао ни нашу земљу.



Када се високим температура дода и сушни период који је иза нас, а како метеоролози најављују и испред нас погодни су услови за стварање и ширење пожара на отвореном. Само у току јуна и јула месеца ове године, пријављено је готово 3.000 пожара на отвореном.

Према речима Братислава Зечевића, начелника Градског штаба за ванредне ситуације града Чачка, и у граду на Морави било је пожара на отвореном али без већих инцидената и последица.

„Ситуација је тренутно стабилна. Доста смо радили на превентивним мерама. разговарали смо са председницима Савета месних заједница на сеоском подручју који су и најкритичнији делови. Наравно имали смо и пожара на територији града Чачка с тим што је то било неког мањег обима, мању површину су захватали. То су несавесни појединци који су пали стрњику после сече жита”, рекао је Зечевић.

Све службе у Чачку у координацији са Сектором за ванредне ситуације спремне су да одговоре на задатке везане за пожаре на отвореном.

„Комунална милиција написала је шест прекршајних пријава, а имали смо 20 пријава становника за паљење на отвореном. И за лажне пријаве становништво може да сноси санкције. Казне се крећу, што се тиче паљења од 10.000 до 50.000 динара, а могу ићи и до 200.000 дианра за физичка лица, а што се тиче лажних пријава казна износи 10.000 динара. Закон о заштити од пожара још увек не предвиђа затворске казне”, истакао је Зечевић.

На територији града Чачка постоји неколико критичних тачака, односно места чији мештани изнова врше спаљивање стрњике па је градска управа на тим локацијама, у сарадњи са Комуналном мицијом постављене фото-клопке што је помоћи у откривању починиоца ових дела.

Зечевић је још једном апеловао на све грађане да се уздрже од паљења ватре на отвореним површинама.

„Поготово сада када су ове високе температуре не треба вршити паљење и спаљивање стрњика и кабастог отпада. Морам напоменути да се ни тај отпад не треба одлагати на места која нису предвиђена за то, јер и то може бити један од узрочника пожара. Наша депонија је запаљена 2015. године и гасили смо је три дана. То је било катафстрофа и последице после је било тешко санирати”, закључио је Зечевић.

 


ГЗС




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK POZARI POZARI NA OTVORENOM VATROGASCI KAZNE ZECEVIC BRATISALV ZECEVIC SEKTOR ZA VANREDNE SITUACIJE GRADSKI STAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.604.602 посета
Тренутно на сајту: 335 посетилац(a)