За празнике бесплатан улаз у Војни музеј и Музеј ваздухопловства 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
За празнике бесплатан улаз у Војни музеј и Музеј ваздухопловства
Trenutno na sajtu: 265       |       Podeli:
14.02.2021 | 0 коментар(а)



Поводом обележавања Сретења – Дана државности Републике Србије, улаз у Војни музеј и Музеј ваздухопловства биће бесплатан за све грађане 15. и 16. фебруара 2021. године.

Посетиоци у Војном музеју, у периоду од 10 до 17 часова могу погледати сталну музејску поставку и изложбу „Повеље и дипломе 19. и 20. века из збирке Војног музеја“.


Стална музејска поставка Војног музеја приказује раздобље дуго 14 векова, тј. борбе за слободу од насељавања Словена на Балкан, стварања првих јужнословенских средњевековних држава, до последњих ратних дешавања током деведесетих година прошлог века. Сусрећући се са најразноврснијим примерцима оружја, војне одеће и униформе, застава, одликовања, фотографија и уметничких дела, посетиоци могу да стекну увид у националну историју и културу и у различите тековине цивилизације које су се сусретале на нашим просторима.


Изложба „Повеље и дипломе 19. и 20. века из збирке Војног музеја“ приказује више од 300 примерака повеља и диплома, ручно писаних и украшаваних папирним печатима, које сведоче о државама, династијама и владарима који су их додељивали, али и о уметницима који су их осмишљавали. Приказани експонати представљају оригинални историјско-документарни материјала, препознатљиве уметничке вредности.


Током празника, бесплатан улазак у Музеј ваздухопловства омогућен је од 9 до 17 часова, а заинтересовани могу погледати сталну поставку коју чине оригинални авиони, једрилице, хеликоптери, више десетина авионских мотора и друга опрема и делови.


ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


muzej obilazak ministarstvo odbrane

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.218.876 посета
Тренутно на сајту: 266 посетилац(a)