Пси луталице поново сеју страх на улицама Прибоја, крећу се у чопорима и неретко нападају пролазнике 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Пси луталице поново сеју страх на улицама Прибоја, крећу се у чопорима и неретко нападају пролазнике
Trenutno na sajtu: 345       |       Podeli:
23.02.2023 | 2 коментар(а)



Прибој - Упркос великим напорима да се реши, још увек велики проблем на улицама Прибоја
Илустрација, фото: РИНА

представљају пси луталце. Крећу се у чопорима и шире страх међу становницима, а неретко гладне животиње нападају пролазнике.

„Сваки пут кад их видимо у чопору следимо се у месту. Не знамо ни да ли да кренемо напред или да одемо назад. Многи који знају за овај проблем на улицу излазе са штапом како би се одбранили од потенцијалног напада. Доста људи је до сада нападнуто, највише нас је страх за децу која су мала и беспомоћна у односу на ове животиње”, кажу за РИНУ грађани Прибоја.

Да је овај проблем у Прибоју догогодишњи показује и чињеница да се из локалног буџета издвајају велике своте новца на име одштете због уједа паса луталица, стога се систематски приступило решевању овог проблема. У циљу контроле популације уличних паса спроводи се њихова стерилизација.

Општина Прибој је у периоду од 2017. до 2020. године на име одштете по основу уједа паса луталица исплатила око 60 милиона динара из локалног буџета, што је био највећи износ у групи ЈЛС које не организују зоохигијену у делу поступања са напуштеним животињама, наведено је у извештају државног ревизора.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj psi lutalice ujedi budzet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Pribojac

    Sta reci. Uselili su se i u ulaze stanbenih zgrada. Neodgovorni stanari ih hrane po stepenicama zgrade. Pa se u ulazu nade i po nekoliko pasa. Ovo je haos Nesmemo sa malom decom nigde da krocimo Ljudi na ulici u sali kazu u Priboju vise pasa lutalica nego stanovnika
  • Mare

    Sve pse lutalice u Priboju treba preseliti u zgradu skupstine opstine
  • Logika

    Gde ima ovde logike ko je ovde vise vazan psi koji napadaju narod ili deca . Potroseno je 60 m dinara od poreza pa dasu tu svu kerad drzali u hotelu nebi kostalo 5% od te sume .Ovo ce verovatno ici ovako dok neko ne nastrada a posle toga niko nece biti ODGOVORAN kao uvek .



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 159.212.906 посета
    Тренутно на сајту: 346 посетилац(a)