Мечка опет заиграла пред вратима Ивањичана и направила лом 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Мечка опет заиграла пред вратима Ивањичана и направила лом
Trenutno na sajtu: 455       |       Podeli:
06.11.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - Још једном су мечке заиграле пред вратима Ивањичана. Да ове крупне звери последњих година ближе него икада прилазе кућама, више чак
Фото: РИНА

 није ни изненађујућа вест јер се управо то све чешће догађа. Дешавало се да на Голији нападну поштара, старијег мештанина, али и да упадну у кућу поједу мед или развале башту. Најновији случај упада мечки у домаћинства догодио се у селу Међуречје када су направиле лом код породице Принчевац.

"Капија је била поломљена, трагове је највероватније прекрило лишће, а онда смо угледали растурене кошнице свуда около. Било је јасно да нас је посетила мечка иако се до сада у село Међуречје никад није спуштала. ", кажу за РИНУ мештани.

Додају да сада време проводе у страху јер је очигледно да су стигле и до њихових кућа, за које су до сада сматрали да су безбедне и на пристојној удаљености од њиховог природног станишта.

"Оне више нити имају страха, нити се боје људи. Све их је више јер је лов забрањен, траже своју територију и ево стигоше до наше. Не знам да ли ћемо морати и то да им препустимо јер су очигледно животиње заштићене више него људи", истичу мештани.

Једно од решења за овај велики проблем у подголијским селима, како кажу староседеоци, можда би било формирање хранилишта дубоко у шуми, али нико од надлежних то још увек не спомиње.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Mecka ivanjica steta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.986.224 посета
Тренутно на сајту: 456 посетилац(a)