О родној равноправности и оснаживању жена у Прибоју говорила министарка Кисић 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
О родној равноправности и оснаживању жена у Прибоју говорила министарка Кисић
Trenutno na sajtu: 447       |       Podeli:
02.03.2023 | 0 коментар(а)



Прибој - Поводом Дана жена у Прибоју је уприличен скуп на ком се говорило о родној равноправности и досадашњим резултатима



на оснаживању жена у овој општини. Скупу је присуствовала и министарка за бригу о породици и демографији Дарија Кисић Тепавчевић.

министарка за бригу о породици и демографији Дарија Кисић Тепавчевић у посети Прибоју, Фото: ПП Медиа

„Јако сам срећна што сам данас овде у Прибоју и што сам имала срећу да упознам овако дивне људе и жене из Удружења "Сачувајмо село". Ако сачувамо жену, ако је подржимо и оснажимо, онда ћемо сачувати и увећати породицу, онда ће нас бити више и онда ће се чути дечији осмех у свим крајевима наше лепе Србије. Прибој је пример одличне праксе и све честитке председнику општине на свим активностима које су спроводили и које спроводе у циљу оснаживања жена и унапредјења свих сфера у животу жена.
У овој општини успешно је реализован пројекат "Кључни кораци ка родној равноправности" који је спроведен уз подршку Министарства за европске интеграције, Владе Републике Србије, координационог тела за родну равноправност, удружење жена "Сачувајмо село" и компаније UN Women глобалног шампиона за родну равноправност, овом приликом захваљујем вам се на томе јер годинама већ показујете то да жене могу постићи све уколико се удруже. Министарство ће бити ту да подржи породицу и жене селу и да успемо да испромовишемо да нам се враћају породице на села јер осим дивне климе и здраве природе данас постоје могућности и да се на селу ради и приивређује”, рекла је министарка за бригу о породици и демографији Дарија Кисић Тепавчевић.

министарка за бригу о породици и демографији Дарија Кисић Тепавчевић Фото:ПП Медиа

Председник општине Прибој Лазар Рвовић захвалио се министарки на посети и рекао да је данашња посета од великог значаја за саму локалну самоуправу, али пре свега за жене које се окупљају у Удржењу "Сачувајмо село".

"Ова посета је и прави пример подршке, ми смо данас разловарали о разним видовима сарадње и начинима како можемо додатно да поделимо и подстакнемо друге жене како да се удружују и раде, да на примерима добре праксе виде како може лепо да се живи и добро да се привредује у нашим селима. Задатак локалне самоуправе и јесте да подржи све активности и пројкете који се тичу тога, ми ћемо наставити и даље са активностима да би на прави начин заживело село и да би се развио сеоски туризам јесте улагање у инфраструктуру. У овој години биће значајних инфраструктурних радова на сеоском подручју, пре свега што се тиче путне инфраструктуре, али и свих других видова", рекао је рекао је председник општине Прибој Лазар Рвовић.

Лазар Рвовић председник општине Прибој ,  Фото: ПП Медиа

Жене из Удружења "Сачувајмо село" исказале су захвалност на досадашњој подршци коју су добиле од министарке.

"Пресрећна сам што смо имали као Удружење имали част да будемо домаћини доласку министарке и што смо чули да имамо подршку за све ово што смо до сада радили и обећања да ћемо и убудуће бити подржани у сваком смислу да бисмо обезбедили што бољи амбијент за опстанак на селу", рекла је Малина Станојевић председница удружења "Сачувајмо село" из Прибоја.

Фото:ПП Медиа

Вредне жене из Удружења "Сачувајмо село" припремиле су разне ђаконије и домаће специјалитете карактеристичне за овај крај наше земље, а са њима се варјаче латила и сама министарка која је припремала чувену алву.

Фото:ПП Медиа

Фото:ПП Медиа

 Министарка Кисић Тепавчевић се опробала у спремању специјалитета Фото:ПП Медиа

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


rodna pravnopravnost kisic tepavcevic priboj opstina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.894.822 посета
Тренутно на сајту: 447 посетилац(a)