Михајловић: Почетак грејне сезоне неће каснити 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Михајловић: Почетак грејне сезоне неће каснити
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
11.10.2022 | 0 коментар(а)



Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је
Фото: ГЗС

да почетак грејне сезоне неће каснити и да су обезбеђене довољне количине енергената, као и да је држава спремна да реагује ако дође до проблема у снабдевању у Европи, као последица кризе и рата у Украјини.

Оно што може да се евентуално појави као проблем, то је да не добијамо довољне количине гаса дневно из Балканског тока, у ком случају се креће у спровођење кризних планова и супституцију другим енергентима", навела је Михајловића.

„У овом тренутку има свега довољно, београдске електране имају довољно гаса и мазута, као што су и све друге топлане у Србији обезбедиле енергенте, а додатно постоје и резерве мазута у случају да буде потребна супституција других енергената", рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је данас да Србија за дугорочну енергетску стабилност треба да се определи за пет до шест кључних инвестиционих пројеката које ће поставити као приоритет.

„Једини велики енергетски капацитет који је Србија изградила у протеклих 30 година је гасовод Балкански ток, а други ће бити гасовод Ниш-Димитровград, који ће омогућити да гас купујемо од различитих снабдевача", рекла је Михајловићева.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mihajlovic ministarka grejanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.440.859 посета
Тренутно на сајту: 340 посетилац(a)