Za infrastrukturne projekte izdvojeno 300 miliona dinara - bespovratna sredstva za 145 lokalnih samouprava 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Za infrastrukturne projekte izdvojeno 300 miliona dinara - bespovratna sredstva za 145 lokalnih samouprava
Trenutno na sajtu: 456       |       Podeli:
21.07.2023 | 0 коментар(а)



Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će kroz projekat LIID čak 145 jedinica lokalne samouprave



dobiti značajna bespovratna sredstva za realizaciju infrastrukturnih projekata i jačanje institucija.

Ministar je na Uvodnoj konferenciji projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Srbiji (projekat LIID) rekao da predsednik Aleksandar Vučić i Vlada ulažu velike napore na izgradnji moderne i razvijene Srbije.

„Projekat LIID ukupne vrednosti od oko 300 miliona dolara još je jedan u nizu projekata koji pokazuju da Srbija krupnim koracima korača napred poštujući principe ravnomernog i održivog razvoja", rekao je Vesić.

Partneri na ovom projektu su Svetska banka i Francuska razvojna agencija, kojima se ministar posebno zahvalio, jer su kako je rekao, pružili veliku podršku ne samo u finansijskom smislu već i u procesu formulisanja principa za realizaciju ovog jedinstvenog projekta.

„Čak 145 jedinica lokalne samouprave dobijaju značajne iznose bespovratnih sredstava koji će omogućiti da realizuju projekte koji će imati snažne efekte na unapređenju infrastrukture, života građana i upravljačkih kapaciteta lokalne administracije. Zahvaljujući viziji i energiji predsednika Aleksandra Vučića, Srbija gradi autoputeve, pruge, fabrike kao nikada u svojoj istoriji. To su kapitalni infrastrukturni projekti od nacionalnog značaja", rekao je Vesić.

Sve ovo unapređuje rast i razvoj ekonomije Srbije, dodao je ministar, ali, kaok je naveo, taj rast i razvoj treba da se odvija na održivim, ekološkim osnovama i tome će doprineti program LIID.

„Kroz program LIID svaka opština u Srbiji dobija šansu da realizuje projekte koji će doneti vidljivu korist njenim građanima. Programom je obuhvaćeno uređenje trgova, ozelenjavanje javnih površina, izgradnja pešačkih i biciklističkih staza, uvođenje pametnih sistema saobraćaja, zaštita infrastrukture od klimatskih promena i mnogi drugi segmenti lokalnog razvoja", rekao je ministar.

Gradovi i opštine će na ovaj način, ističe Vesić, postati inovativniji, inkluzivnija i kvalitetnija mesta za život građana.

Vesić je posebno zahvalio Vučiću koji, kako je rekao, "svojim učešćem na današnjoj konferenciji još jednom potvrđuje viziju državnog rukovodstva Srbije da se naša zemlja razvija i gradi na održivim i ekološkim osnovama pokazujući brigu o generacijama koje dolaze".

GZS/Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti vesic novac infrastruktura

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.343.314 посета
Тренутно на сајту: 456 посетилац(a)