Бобан Богосављевић из Вршца и Александар Тот најбољи кумови 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Бобан Богосављевић из Вршца и Александар Тот најбољи кумови
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
11.06.2017 | 0 коментар(а)



Лучани, Горачићи - Бобан Богосављевић из Вршца и Александар Тот и Београда, овогодишњи су носиоци титуле најбољи кумови.

У драгачевском селу Горачићи, јуче и данас такмичили су се кумовски парови у дисциплини "Кумовски вишебој" која је предвиђала шах, стони тенис и скок у даљ. Отежавајућа околност је била што се скок у даљ одвијао након ручка што је борбу учинило тежом.

Победницу су као главну награду добили српске официрске капе и домаћу шљивовицу. Остали учесници добили су вунене чарапе, мед, кајмак и друге домаће производе из Драгачева. Церемонија уручивања награда одвијала се у порти више од 200 година старе Цркве Рођења Пресвете Богородице.

У Горачићима је одржано и такмичење у спремању јеличке гибанице и то у четири категорије: кувари професионалци, аматери, ученици средњих угоститељских школа и, као посебна атракција, запослени на високошколским установама. Председник жирија био је прослављени мајстор кулинарства Стамбол Гештамов.

У конкуренцији је било 40 такмичара, а овогодишњи победници су Немања Антић у категорији професионалци, Горица Стевановић у категорији аматери, Милан Илић је победник међу ученицима, док је Мирјана Радојковић са Високе струковне школе "Проф. др Радомир Бојковић" победила колеге са других високошколских установа.

"За добру гибаницу је најважније да материјал за прирпему буде добар. Потребна су свежа домаћа јаја од кока које су шетале по дворишту а не оних које су држане у кавезу, потребан је добар кајмак и сир, добре коре а тога на Јелици свега има и зато је јеличка гибаница јединственог укуса", објаснио је Стамбол Гештамов тајне јеличке гибанице.

Око школе у Горачићима јуче су се ширили мириси печених прасића који су се окретали на ражњу помешани са мирисом свадбарског купуса који су приремали шампиони "Купусијаде" из Мрчаjеваца. Звук трубе је увесељавао госте који су
уживали у прелепим призорима драгачевског села, српским специјалитетима и у дружењу са својим кумовима.Члан организационог одбора манифестације и оснивач Високе школе за пословну економију и предузетништво (ПЕП), др Душан Цогољевић, подсећа да је Сабор кумова поред промовисања обичаја кумства и спорта, усмерен и на промовисање туризма на Јелици.

"Горачићи заиста имају шта да понуде кад је туризам у питању и циљ нам је да се нађемо на туристичкој мапи Србије. Сабор кумова је манифестација на којој ћемо и даље да радимо и трудићемо се да још више обогатимо њен садражај", истакао је Цогољевић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.156.689 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)