Најбољи свадбарски купус је у Мрчајевцима 


U Srbiji danas temperatura do 23 stepena              U Skupštini danas konsultacije o izboru zamenika predsednika radnih tela              Novopazarski srednjoškolci najbolji u regionu              Plan rasturanja Republike Srpske!? Dodiku rade o glavi, ucene stižu i predsedniku Srbije              „Dodatna nastava” za najperspektivnije mlade fudbalere Borca              Zašto investirati u Zlatibor - 10 biznis ideja              Donacija Ženskom centru Užice              Rekonstrukcija fontane na Gradskom trgu             

 
Најбољи свадбарски купус је у Мрчајевцима
Trenutno na sajtu: 446       |       Podeli:
16.09.2016 | 0 коментар(а)



Чачак/Мрчајевци - У Мрчајевцима је данас почела 14. привредно-туристичка манифестација "Купусијада", где се очекује велики број љубитеља свадбарског купуса.



За бројне посетиоце ове године припремљен је богат културно-уметнички програм којим организаори желе да промовишу српску традицију и обичаје, као и културно благо овог краја.

Кувани купус, наредна три дана мирисаће Мрчајевцима, али и Ибарском магистралом. Сваки кувар има неки тајни састојак за укусан свадбарски купус.

"Ми на старински начин. Потребни су зачини, суво и сирово месо, маст и наравно кисели купус да буде добро укишељен", каже кувар Дејан Дамљановић.

Крчка се купус, фото: Глас западне Србије

Овај специјалитет у лонцу се крчка на тихој ватри у просеку од шест до осам сати, у зависности од количине. Ипак, грнчари кажу да није све у купуси, има нешто и до лонца.

"Храна се најбоље спрема у замљаном лонцу, а посебно купус. Што више месе, масноће у земљаном лонцу, не може боље бити", рекао је грнчар Зоран Јонтић.

Купусијада из године у годину бележи све више посетилаца. Има и оних који су дошли први пут.

На тигхој ватри од шест до осам сати, фото: Глас западне Србије

"Одушевљена сам народом, гостопримством , купусом. Никада у животу нисам јела укуснији купус него овде", испричала је Јана Режоња из Словеније.

За вредне награде Златни, Сребрни и Бронзани лонац, такмичиће се најбољи у спремању свадбарског купуса на традиционалан начин, у три категорије - Цело село кува, екипе и појединци, као и угоститељи.

Глас западне Србије




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 155.769.826 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)