Избор нове локалне власти у Лучанима - ПРАТИТЕ ИЗ ЧАСА У ЧАС ИМЕНОВАЊЕ ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ У ЛУЧАНИМА 


Narandžasti meteo na području čitave Srbije: I danas oblačno i nestabilno vreme              Grad dao milione za oslikavanje silosa. NEĆETE VEROVATI šta oni rade !!!              Produžen rok za rekonstrukciju Železničke ulice u Gornjem Milanovcu              Počeli radovi na rekonstrukciji najstarije škole u Priboju              Još 239 novih korisnika ekološki prihvatljivih energenata u individualnim domaćinstvima              OŠ Ratko Mitrović - Škola kojoj su učenici na ponos, a ona je ponos Čačka             

 

Избор нове локалне власти у Лучанима - ПРАТИТЕ ИЗ ЧАСА У ЧАС ИМЕНОВАЊЕ ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ У ЛУЧАНИМА
25.01.2019 | 0 коментар(а)Лучани - Конститутивна скупштина на којој ће бити изабрана нова локална власт у Лучанима почела је са радом у 10:00 часоваa на њој ће бити изабран нови председник општине, помоћник, секретар и Општинско веће.

Скупштином преседава најстарији одборник Милош Гајовић (74), док је најмлађа одборница у локалном парламенту Маријана Милићевић (25).

Председавајући, најстарији одборник Милош Гајовић (74), фото: ГЗС

Најмлађа одборница, Маријана Милићевић (25), апсолвент Правног факултета, СНС, фото: ГЗС

Седница је почела прозивком одборника где је присутно 35 од 35. Изабрани су чланови Верификационог одбора. Иначе, четврта тачка је избор председника и секретара скупштине. 

Гласали су СНС, СПС, а нису гласали СЗС и ГГ „Један тим”.

 Опозицију чине Савез за Србију и ГГ „Један тим”, фото: ГЗС

У Верификациони одбор изабрани су Мирослав Милутиновић, Милица Пајовић, Чедомир Живановић, Снежана Пајовић и Мирјана Керн.

Одређена пауза од 15 минута.  

10:45 члан Верификационе комисије Чедомир Живановић саопштио је да је  верификован мандат свих 35 одборника

Одборници прихватили извештај, „за” гласало 29. Одборници опозиције нису гласали. 

10:54 Одборници положили заклетву 

10:54 Весна Стамболић предложена за председника скупштине а за заменика предложена је Зорица Ковачевић.

Отворена дискусија

Ивица Вукићевић из ГГ „Један тим” казао је да ће за ситуацију кад-тад одговарати. Он је честитао Велимиру Илићу и Остоји Мијаиловићу коју су успели да убаце Зорицу Ковачевић `прелетачевић` у редове напредњака. Он је рекао да одборници СНС немају образа.

Ивица Вукићевић из ГГ „Један тим”

Милољуб Пантелић из СЗС казао је да је требало да их чека Пословник о раду. Он је такође честитао Зорици Ковачевић али и прекорио Весну Стамболић која је његово велико разочарење. Пантелић је додао да су изобри добијени уз помоћ Глишића, Маловића и осталих, али да ће се све брзо променити. 

 Милољуб Пантелић (СЗС) 

Милан Радичевић (СЗС) рекао је да неће гласати за овакав предлог из разлога што избори нису били легитимни. 

Милан Радичевић (СЗС)

Мирјана Стевановић (СЗС) је казала да су грађани Лучана преварени јер су гласали Весну Стамболић, а добили друго решење.

„Избори су протекли у атмосфери страха, притисака и уцена. Било је великих злоупотреба. Ово је тужан дан за нашу Општину, јер бојим се да нова власт се неће борити за народ већ за своје интересе. Лично сам разочарана што је бивша председница Општине Весна Стамболић уопште пристала да буде кандидат за председника скупштине и позивам је да одустане од те функције, јер су Лучанци преварени. Иначе, кадровска решења су лоша и то ће народ врло брзо осетити”, казала је Стевановић. 

Мирјана Керн ГГ „Један тим” је казала да владајућа већина у ствари гледа место где ће засести а не интересе грађана. 

Мирјана Керн ГГ „Један тим”

Одређена је пауза од 15 минута, због припреме за гласање.

11:22 Кренуло гласање за председника скупштине и заменика

За председницу скупштине гласало је 29, пет је било против а један листић је био неважећи.

11:47 за председницу Скупштине проглашена је Весна Стамболић.

За заменика председника скупштине Зорицу Ковачевић гласало је 29 а против шест одборника. 

Председавањем скупштине након заклетве преузела је Весна Стамболић.

Весна Стамболић председница скупштине Општине Лучани

Весна Стамболић предложила је Весну Кодранов за секретара. Предлог је подржало 29 одборника, шест је било против. 

Председник Одборничке групе СНС Владимир Кнежевић предложио је допуну дневног реда. Он је доставио потписе са предлогом, председници скупштине, о усклађивању пословника и избору радних тела.

Шеф Одборничке групе СНС Владимир Кнежевић 

За дискусију се јавио Милан Радичевић (СЗС) који је казао да неће подржати допуну и тражио да се утвди да ли  је предлог са пословником. Одборник Милољуб Пантелић (СЗС) је казао да је овакав начин рада хајдучија и он је тражио паузу за освежење. 

Кнежевић (СНС) је казао да се ради о усклађивању Статута, што је неопходно. 

Миливоје Доловић додао је да је на последњој седници бившег сазива усвојен Статут у којем је смањена број са 45 на 35 одборника и да је ово техничка ствар која мора да се усвоји. 

 Ивица Вукићевић (ГГ „Један тим”) казао је да се о томе требало мислити раније и да се није требало чекати директиве од Глишића или из Београда. 

О измена се гласало са 29 који су гласали „за” и скупштина је прихватила допуну дневног реда. 

Милан Радичевић (СЗС) је затражио расправу о изменама пословника. Председница скупштине је усвоијила и отворила расправу. 

Одборник Пантелић питао је већину како гласају о нечему што не знају шта је, након чега је председница појаснила измену. 

12:15 усвојен предлог измене посланика са 29 према 6

Предложена следећа тачка Именовање комисије за кадровска питања. Предлог поднела одборничка група СНС. Председник Владимир Кнежевић.

Ивица Вукићевић из ГГ „Један тим” тврди да је прескочено гласање о Дневном реду и да се крши закон. 

Миливоје Доловић поново је предложио, да не би било забуне, четири тачке дневног реда. 

Вукићевић наводи да је увек сумњао када СНС каже да ради по закону. Он тврди да је направљен пропуст и да се крши пословник назвавши то насиљем над мањином која није СНС.

Скупштина је усвојила Доловићев предлог о допуни у четири тачке, након кратке расправе у којој је Радичевић тражио тумачење, да ли се на један закључак може донети други. Секретар је то појаснио правно. Овакво тумачење оспорио је Пантелић (СЗС) који је зажалио што нема Јоловића данас у скупштини јер би он боље организовао рад. 

 

Пантелић (СЗС) је рекао да је СНС тотално избацио СПС из кадровске комије док је Мирјана Стевановић (СЗС) затражила  биографију предложених чланова Кадровске комисије.

12:39 Скупштина изабрала Комисију за кадровска питања са 29 гласова, опозиција није гласа. 

Предложен је састав Савета за буџет и финансије. За председника предложен Божидар Рудинац. 

Радичевић (СЗС) тражио више информација о члановима овог тела јер се ради о важном радном телу.

Скупштина изабрала Савет за буџет и финансије за 29 гласова „за”.

Скупштини достављен предлог Комисије за статутарна питања од пет чланова. Одборници прихватили предлог са 29 гласова, опозиција није гласала. 

Одборничка група СНС предложила је састав Комисије за назив улица од пет чланова. 

На питање да ли имају примедбу на рад претходне структуре, Мирјана Керн (ГГ „Један тим”) ставила је примедбу на стручност.

Весна Стамболић се захвалила предходној комисији на коректном раду. 

Пантелић (СЗС) је казао да је ова комисија која ће у Дучаловићима дати назив сокакау Марјан Ристичевић или Александар Мартиновић и казао да се његова супруга повлачи из комисије. 

„Предлоге за имена дају Савети МЗ а комисија има задатак да прихвати или не”, рекао је Ратко Главоњић (СНС) демантујући Пантелића. 

Радичевић је у личном ставу казао да су мењана три сјајна професора и да је разочаран таквим поступком према тим људима. Он је казао да види поново поделу у власти која се оцртава. 

Вукичевић (ГГ „Један тим”) је у дискусији казао да је претходна комисија била компетентна за разлику од ове СНС-овске. 

Он је похвалио Јоловића који је како је рекао био далеко разумнији и поштовао опозицију. 

Мирослав Лазовић (СПС) прихватио је извињење Пантелића (СЗС) за реченицу да је СПС нечији сателит. Он је казао да није задовољан, на припрему седнице и изјавио да нема званичан став да ли је СПС у коалицији са СНС. 

Према његовим речима дошао је са ставом да се подржи СНС али да ће инсистирати да се то појаси.

13:01 скупштина изабрала Комисију са 29 гласова

Владимир Кнежевић (СНС) предложио је да се данас одржи још једна седница са седам тачака на којој би био изабран председник и заменик Општинског већа , директор Дома здравља и директор ТО Драгачево.

Предлог је подржало 29 одборника.

Седница завршена и заказана нова у 13:45 

 

14:00 Почела друга седница

У оквиру прве тачке предложен је избор Комисије за избор председника Општине. У оквиру друге тачке Весна Стамболић предложила је Миливоја Доловића. 

Обратио се Доловић који је предложио за свог заменика Милоша Јовичића, а за чланове Општинског већа Славка Љубојевића, Миомира Стојановића, Слободана Милића, Ненада Миловановића, Марију Тајсић, Радисава Пантелића и Зорана В. Пантелића. 

Ивица Вукићевић  (ГГ „Један тим”) је у дискусији која је отворена казао да је кандидат Доловић у ствари војник странке док је Гуча поново скрајнута. 

Он је додао да је ово победа Миленка Костића који поред Чачка има и Лучане. Према његовима речима Костић је заслужан и за убедљиву победу. 

„Доловић је био најпре ученик Јоловића а сада како ствар стоје Радоша Миловановића”, рекао је Вукићевић.

Костића је у дискусији поменуо и Милољуб Пантелић (СЗС) који је изразио и жаљење због предлога који је изнела Весна Стамболић, јер је по њему то понижење, док је веће назвао бућкуришем.

Милан Радичевић (СЗС) нагласио је да нема ништа лично ни против кога, рекавши да је избор председника секундарно питање док је примарно недемократски избори. 

Владимир Кнежевић (СНС) навео је да је Миливоје Доловић њихов избор, подржан од свих структура и то што га подржава Радош Миловановић, Миленко Костић и Александар Вучић говори о њему. 

„Ваша намера је да распламтате рат у Драгачеву, али нећете успети. Како би сте ви водили општину, говоре упади у станицу полиције. Народ је препознао ко је квалитет и завршио са вама. Биће вас још мање”, казао је Кнежевић.

Вукићевић (ГГ „Један тим”) је у реплици казао да је претходна власт уназадила Гучу и да остаје да се види да ли ће садашња испунити обећања која су дали по селима за време кампање. 

Одређена је пауза за припремање гласања 

15:11 настављена скупштина

За председника и заменика већа гласало је 29 одборника док је против било пет.  Миливоје Доловић, дипл. економ, је и званично председник општине. 

 Миливоје Доловић председник Општине Лучани

Заменик председника Општине Лучани је др вет. мед. Милош Јовичић (36) а чланови већа Славка Љубојевића, Миомира Стојановића, Слободана Милића, Ненада Миловановића, Марију Тајсић, Радисава Пантелића и Зорана В. Пантелића. 

Ново Општинско веће Лучани

Након проглашења нова локална власт положила је заклетву. 

Председник Општине Лучани Миливоје Доловић и заменик Милош Јовичић

У наставку седнице изабран ће бити директор Дома здравља и директор ТО Драгачево где је кандидат Михајло Николић. 

 

У наставку Скупштине у оквиру 7. тачке разрешени су досадашњи УО Туристчке организације “Драгачево” и Дома здравља а потом су именовани нови. Досадашњи директор ТО “Драгачево” смењен је на захтев Државне ревизорске инспекције а за новог вршиоца дужности именован је Михаило Николић дипломирани менаџер туризма.

 Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


  


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 142.790.529 посета
Тренутно на сајту: 240 посетилац(a)