Slatko sa rafova ipak nije slatko kao kada ga spremi domaćica 


Hladno, moguća kiša, temperatura do 13 stepeni              Danas isplata pomoći penzionerima od 20.000 dinara              Marušić: Od uspona dinastije Obrenovića do njenog pada i nestanka sa istorijske scene Srbije              Zasedao Privremeni organ opštine Požega              Srbija kupila dokument kojim je Hitler izdao naređenje za napad na Kraljevinu Jugoslaviju              Treći poziv za subvencije Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije 50:40:10 od 4.decembra              Društvo pčelara „Matica“ Gornji Milanovac organizuje redovnu godišnju skupštinu u nedelju 3. decembra 2023. godine              Miloš Vučević danas u poseti Zlatiborskom okrugu              Čačanska publika uživala na koncertu Alena Islamovića              TO Zlatar i TO Prijepolje predstavile svoje ponude na Međunarodnom sajamu turizma u Novom Sadu             

 
Slatko sa rafova ipak nije slatko kao kada ga spremi domaćica
Trenutno na sajtu: 256       |       Podeli:
25.09.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Gordana Krstić iz čačanskog sela Ježevica nekoliko godina unazad bavi se prozivodnjom i prodajom slatke zimnice



koju pravi isključivo od kvalitetnog voća po tradicionalnim receptima.

Slatka zimnica po tradicionalnom receptu, foto: GZS

„Radim isključivo slatku zimnicu, radim slatka od različitih vrsta voća, ove godine sam počela da pravim džem od kupine, zato što imamo našu kupinu i znam da je zdrava, da nije prskana, da je kvalitetna. U svakoj tegli je tradicionalni recept, nema hemije, nema ništa modernizovano, sve je iz starih kuvara naših baka, u tegle ne ide ništa drugo osim limuna i zdrave voćke”, rekla je Gordana Krstić.

Gordana Krstić iz čačanskog sela Ježevica, foto: GZS

U njenoj bogatoj ponudi nalazi se i slatko od dunje, višnje, lubenice, kivija, ali i slatko od celih malina na koje je ova domaćica posebno ponosna.

Bogat asortiman slatke zimnice, foto: GZS

„Slatko od maline nije lako skuvati a da malina ostane cela, to je važno, takodje da ukus ostane nepromenjenm, to sam naučila davnih godina od jedne bake koja mi je dala tajnu pravljenja tog slatkog. Kada spakujete u teglu vizuelno izgleda lepo, fino je prošla na tržištu, a kupci su zadovoljni kvalitetom i ukusom”, kaže Gordana.

Kvalitet voća i ljubav domaćice prema poslu presudni za dobro slatko, foto: GZS

Ove godine nekih vrsta voća bilo je manje nego inače, a cene su malo skuplje nego lane, pa se domaćice veoma često dvoume da li im se više isplati da kupe ili da same pripreme zimnicu.

„Iako mnogo košta, mislim da se uvek isplati pravljenje domaće zimnice, mnogi se odlučuju da odu u prodavnicu i kupe zato što im se čini da je povoljnije, ali kvalitet ne može da se poredi”, kazala je Gordana.

 

GZS




PODELI:






Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zimnica slatko jezevica gordana krstic cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 













 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 149.904.103 посета
Тренутно на сајту: 256 посетилац(a)