Sutra uveče se otvara Gulašijada, 50 ekipa i koncerti 


Zbog početka raspusta pojačan saobraćaj na važnijim putnim pravcima              Seoski višeboj u Jablanici od 14. do 16. juna              U nedelju preventivni pregledi u čačanskoj Opštoj bolnici              Košarka se vratila u Pranjane              Šokiran sam neistinama koje je iznela Jerotijević preko političkog „biltena” Ozon pres              Počele prijave šteta u Gornjem Milanovcu              Vladimir uzgajivač prasića iz Prijevora o novoj aplikaciji za tovljenje svinja              Svečano otvaranje Radničkih sportskih igara u nedelju              Postignut načelni dogovor u četiri tačke sa malinarima i hladnjačarima              SOČ osudio navodno nasilje, da li je „napad” izmišljen utvrdiće nadležni              Srbiju čeka sunčan i topao vikend, temperatura do 30 stepeni             

 
Sutra uveče se otvara Gulašijada, 50 ekipa i koncerti
Trenutno na sajtu: 280       |       Podeli:
25.05.2023 | 0 коментар(а)



Čačak, Prijevor - U čačanskom selu Prijevor, u podnožju Ovčara i Kablara, u toku su poslednje pripreme pred devetu po redu Gulašijadu, koja počinje sutra u 19 časova.
Organizator Gulašijade Goran Todorović, foto: GZS




Narednog dana, u subotu u jutarnjim satima kreće takmičenje u pripremanju gulaša, gde će varjače i kutlače ukrstiti više od 50 ekipa.

Organizator Gulašijade Goran Todorović rekao je da je sve uveliko spremno za ovaj gastronomski događaj.

„Pravila su jednostavna radi se o kuvanju gulaša na tradicionalan način, znači pola svinjskog a pola junećeg mesa i sa domaćim začinima. Gulaš se kuva u kotliću isključivo na drva”, kazao je Todorović.

Pre neku godinu posetioci su imali priliku da probaju i gulaš od kengura, ove godine gosti iz Australije su sprečeni da dođu, kaže organizator dodajući da su obećali da će sigurno posetiti jubilarnu desetu Gulašijadu.

„I ove godine ćemo imati revijalne gulaše, za vegetarijance od pečuraka i povrća. Kao i pravljenje pravog gulašu, to je novina od ove godine koja je uvedene na zahtev velikog broja takmičara i međunarodnog žirija. On nema veze sa našim tradicionalnim gulašom jer se koristi meso divljači i neki tajni sastojci. Posetioci će imati priliku da ih probaju”, kazao je Todorović.

U Prijevoru će biti i promocija Sabora violinista u Pranjanima kao i koncert Bilje Pavković.

GZS




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gulasijada prijevor cacak petak subota

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 162.793.721 посета
Тренутно на сајту: 280 посетилац(a)