На путу за море овде можете застати да ручате 


Vučić se danas obraća javnosti              U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni              Prvo su podgrevali proteste, a danas pitaju što kasni otvaranje - evo šta im je Todorović odgovorio              Gold gondola u izmenjenom režimu rada od 2. aprila              Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece              Besplatni mamografski pregledi u Ivanjici: Zakazivanja od 1.aprila              Požeški odbornici usvojili planove i programe za ovu godinu opštinskih preduzeća             

 
На путу за море овде можете застати да ручате
Trenutno na sajtu: 678       |       Podeli:
26.06.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - У прелепом амбијенту, на магистралном путу ка јужном Јадрану, на излазу из Пријепоља, смештен је ресторан „Романса на Лиму”,

познат по чувеним специјалитетима домаће али и интернационалне кухиње. Ова оаза мира, на обали реке, је место на коме се можете не само добро најести већ и предахнути, на путу до мора или сумирати утиске након посете светињи чувеној по фресци Белог анђела, манастиру Милешево, који се налази у близини.

„Ресторан ради од 8 до 24 сата, и у било које доба да дођете, наши кувари припремиће нешто од бројних специјалитета, а избор је велики, од доручка до вечере”, каже за Глас западне Србије Миланко Безаревић власник ресторана.

Доручак на тераси уз шум Лима задовољиће сва чула. Храна је припремљена од намирница из овог краја, као што је качамак од брашна из воденица са планинских брзака уз домаћи сир, кајмак или кисело млеко. За ручак и вечеру спремају се рибљи специјалитети и роштиљ, али и кувана јела по жељи. Управо су ово укуси који се памте и због којих се поново долази у „Романса на Лиму”.

„Све намирнице су свеже и о томе посебно водимо рачуна. Сопотничка пастрмка, телетина са домаћих пашњака су нешто што препоручујемо. Телећа ребра у сосу или ролована телетина су специјалитети по којима смо препознатљиви”, истиче Безаревић.

На менију су и специјалитети италијанске кухиње попут пица и разних врста пасти.

За све сладокусце у овом ресторану припремају се разне врсте колача и торти, али и воћне салате и купови који се праве искључиво од свежег сезонског воћа.

„Назив Романаса на Лиму није случајно изабран јер је наша жеља да свим гостима боравак у нашем објекту учинимо пријатним и угодним, па се током летњих месеци са терасе уз квалитетну храну и пиће може уживати иу звуке тамбураша или мелодије домаћих и страних хитова”, прича Безаревић.

Иначе, ресторан располаже са 160 места, од којих је 80 на тераси, а друга половина у прелепој ресторанској сали. Управо оволики број места права је мера да у овај угоститељски објекат поведете драгу особу, пословне партнере или предахнете од свакодневних обавеза и градске ужурбаности.

Глас западне Србије




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 155.852.898 посета
Тренутно на сајту: 678 посетилац(a)